Välkommen till S*Erendel

 

Välkommen till S*Erendel! Jag heter Lovisa, bor i Stockholm och bedriver tillsammans med min man Jonas, uppfödning av Egyptisk Mau sedan 2006 - den första i Sverige!

Erendel, eller Earendel, betyder strålglans; morgonstjärna. Namnet kan också tolkas som "strålande vandrare", ursprungligen troligtvis namnet på en stjärna eller planet såsom morgonstjärnan. Namnet har använts, och återfinns i ett antal olika former i språken anglosaxiska, fornnordiska samt medeltida latin bland andra.

 

Mau å andra sidan, betyder på fornegyptiska både sol och katt. Egyptisk Mau - kan man bli mer bländad eller betagen? Inte jag iallafall, så jag åkte till USA för att hämta min första Mau. Så enkelt var det nu inte, det vet alla som gjort samma sak, men med goda kontakter, duktiga veterinärer och mycket planering kom hon hem med mig, Emau's Three Wishes of Erendel till slut, i november 2006. Jag ville ha något speciellt, en katt med de egenskaper som är nödvändiga för att klara av den rollen hon nu fick genom att bli den första avelshonan och stamkatten av sin ras i Sverige. Jag har fått privilegiet att nu bli ägd av flera Egyptisk mau från Emau Cattery, en uppfödare som i mitt tycke har fött upp flera av de absolut vackraste och mest representativa katterna för rasen.

 

 

Uppfödningen

 

Erendel är till storleken en liten uppfödning med linjer från framförallt USA och England. Vi arbetar för att bevara och ansvarsfullt få fram det bästa ur denna ovanliga men fantastiska ras, genom en uppfödning där vikt läggs vid utseende, temperament och god hälsa. För oss kommer kvalitet alltid att gå före kvanitet, och vårt mål är att bevara och förbättra rasen. Vi säljer framförallt katter till sällskapshem, och vid eventuell försäljning av avelskatt ställer vi lite andra krav på köparna såsom att vi har haft kontakt en längre tid, att det finns ett tydligt mål och plan med uppfödningen och att vi i stort delar synen på rasen och avelsvärderingar.

 

Våra katter har inte bara det viktiga uppdraget att bidra till rasens bevarande och förbättring, de lever också med oss i vårt hem som familjemedlemmar. Katterna är vana vid människor och av att hanteras, vårdas och lekas med dagligen. Vi är också noga med att kattungarna när de flyttar från oss, får ett hem med samma förmåner. Ibland har våra kattungar hem som väntar redan innan de föds, så tveka inte att kontakta oss om ni går i Mau-funderingar, även om vi för tillfället inte har någon kull!Uppfödningen har tillstånd från Miljöförvaltningen enligt 16§ djurskyddslagen.

 

Vi andvänder oss av Animal DNA Laboratory för våra DNA-analyser

 


© copyright 2007-2011 Erendel